Artikel: Waarom je niks mist als je het nieuws niet volgt @Priscilla’s blog:)…

Kijk eens naar het nieuws met een uitgezoomde blik…

Het leven ontstijgt de menselijke realiteit
Het schrijven over ‘het leven’ fascineert me, omdat het het menselijke tijdsysteem ontstijgt en tegelijkertijd steeds meer diepgang krijgt, omdat ik als persoon iedere dag iets ouder ben geworden dan gisteren. Dit in tegenstelling tot het schrijven over ‘tijdelijke’ onderwerpen die vandaag populair zijn en morgen niet meer interessant of relevant.

Nieuws uit en over de menselijke realiteit
Het nieuws heeft me daarom nooit zo geïnteresseerd, omdat er ergens altijd al het besef was dat dat toch echt iets is van de menselijke (ingezoomde) realiteit en dat dit alleen maar bestaansrecht heeft door constant verhalen de tijdlijn in te pompen, want anders is het ‘oud nieuws’.

Kijken naar het nieuws met een uitgezoomde blik
Door uitgezoomd te kijken naar wat nieuws ‘echt’ is (namelijk gedachten die tot uiting zijn gekomen in de menselijke realiteit en die vervolgens constant gedeeld worden onder de mensen, zodat zij er steeds aan herinnerd worden dat ze daar mee bezig moeten zijn), kun je er wat zakelijker naar gaan kijken. Je maakt voor jezelf de keuze wat relevant is voor jou en wat niet; dat scheelt een hoop tijd en energie EN levert meer ruimte op om ‘te zijn’.

Carpe diem en tot de volgende keer!

Advertentie

Auteur: priscillas.blog

Verhalen over het persoonlijke en onpersoonlijke leven, en zelfonderzoek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: