Over Priscilla’s blog

Wie is Priscilla?

Tja, dat is een goede vraag. Als persoon wisselt dat van dag tot dag, of beter gezegd: van moment tot moment. Afhankelijk van welke rol ik speel, ‘ben’ ik dat op ‘dat moment’. En het volgende moment ‘doe’ ik iets anders en dan ‘ben’ ik dat.

In 2013 werd ik veganist en tegelijkertijd kwam het concept non-dualiteit op mijn pad. Er volgde een periode van zelf-onderzoek in de vorm van boeken, filmpjes en de dagelijkse praktijk. Op een gegeven moment nam het leven het van mij over en sindsdien ‘volg’ ik gewoon dat pad. Er is (weer) ruimte voor speelsheid en spontaniteit en het imperfecte is perfect!

Ik ben als mens eigenlijk meer een uitgezoomde versie van mezelf geworden. Natuurlijk is die ingezoomde versie, of dat wat wij ego of persoon noemen, zeker nodig in het dagelijkse leven. En het schakelen tussen die verschillende perspectieven, en dat bij jezelf herkennen, is al een spel op zich :).

Maar pas op, want als je eenmaal uitgezoomd gaat leven, dan kan dat zeker consequenties hebben voor je persoonlijke leven. Zo ben ik bijvoorbeeld eerst verhuisd van de stad naar het platteland en vervolgens verruilde ik Nederland voor België. En op werkgebied ben ik getransformeerd (of gedegradeerd voor de geconditioneerde mens) van communicatiemeisje tot poetsvrouw; nou vooruit, doctorandus Poetsvrouw dan :). Ik werk in de thuiszorg en dat was voor mij letterlijk ‘thuiskomen’.

Niet iedereen in mijn omgeving was zo gecharmeerd van deze zichtbare veranderingen en dat is ook niet zo gek, want we zijn als mens nu eenmaal op een bepaalde manier ‘geprogrammeerd’, maar ja, ik weet inmiddels dat ik niet anders kan dan alleen maar dit pad volgen. Dus je bent gewaarschuwd :).

En nu leef ik dus een ‘vrij’ leven samen met mijn partner en de harige Zen-masters Sira en Skippie en op deze digitale plek deel ik mijn inzichten hierover en zo.

Welkom!