Over Priscilla’s blog

Wie is Priscilla?

Tja, dat is een goede vraag. Als persoon wisselt dat van dag tot dag, of beter gezegd: van moment tot moment. Afhankelijk van welke rol ik speel, ‘ben’ ik dat op ‘dat moment’. En het volgende moment ‘doe’ ik iets anders en dan ‘ben’ ik dat.

In 2013 werd ik veganist en tegelijkertijd kwam het concept non-dualiteit op mijn pad. Er volgde een periode van zelfonderzoek in de vorm van boeken, filmpjes en de dagelijkse praktijk. Op een gegeven moment nam het leven het van mij over en sindsdien ‘volg’ ik gewoon dat pad. Dat klinkt wellicht zweveriger dan het is; in het dagelijks leven ervaar ik nu meer de speelsheid en de spontaniteit van het leven (zoals het is) en het (mentale) lijden van mij als (geconditioneerd) persoon wordt niet zo serieus meer genomen.

Als mens ben ik eigenlijk meer een uitgezoomde versie van mezelf geworden. En natuurlijk is die ingezoomde versie, of dat wat wij ego of persoon noemen, er nog, want anders zou deze website en Youtube-kanaal er niet zijn. Het ego is ook zeker nodig, maar dan wel als dienaar van het leven.

Dus je bent gewaarschuwd; een uitgezoomd leven kan consequenties hebben voor je persoonlijke leven. Zo ben ik bijvoorbeeld eerst verhuisd van de stad naar het platteland en vervolgens verruilde ik Nederland voor België. En mijn hectische communicatiewerk heb ik gradueel omgezet naar eenvoudiger en zinvol werk, dat beter past bij mijn ‘nieuwe’ levensstijl.

En nu leef ik dus een ‘vrij’ (normaal) leven samen met mijn partner en de harige Zen-masters Sira en Skippie en op deze digitale plek deel ik mijn inzichten hierover en zo.

Welkom!

Advertentie