Artikel: Vier het ‘verticale’ leven dat je ‘bent’ @Priscilla’s blog :)…

Het antwoord op de vraag ‘wie ben ik’ is te vinden in het hart; daar waar het horizontale en het verticale leven elkaar ontmoeten. Welkom thuis!

Het leven van de mens
Sta je er elke dag eigenlijk wel bij stil hoe bijzonder het is dat jij nu ‘even’ kunt ervaren hoe het is om mens te zijn en daardoor de dingen ‘doet’ als dat unieke mens dat je nu ‘bent’?

Het horizontale leven
Vanuit het horizontale ‘zichtbare’ perspectief bekeken ben je een mens met familie, vrienden, kennissen en collega’s, woon je in een huis en ‘doe’ je allerlei dingen. The usual stuff, zal ik maar zegen. En veel mensen ‘zien’ dit als ‘hun leven’.

Het verticale leven
Maar er is ook nog het ‘verticale’ leven, dat wat niet tastbaar is, maar wel voelbaar via het ‘hart’. Een menselijk hart dat letterlijk en figuurlijk beschikbaar is voor het leven in z’n totaliteit. Die levensenergie die door alle vormen op deze planeet (en waar dan ook in het universum) stroomt en ‘is’. Dat waar vanuit onze emoties en gevoelens zijn ontstaan, dat waar je altijd op terug kunt ‘vallen’, als ‘de persoon’ het even niet meer weet.

De herinnering van de ware essentie
En juist ‘dat’ lijken veel mensen te zijn vergeten en leven daardoor maar ‘half’. Ergens ‘weten’ ze wel dat er iets niet klopt, dat het leven niet volledig is, en dat er nog iets ‘mist’. Maar de oplossing wordt gezocht in het horizontale leven dat geen antwoord kan geven op de vraag: ‘wie ben ik’?

Jij ‘weet’ allang het antwoord op die vraag, maar het antwoord komt alleen als je beschikbaar wordt (of ‘bent’) voor het totale leven, dus daar waar het horizontale en verticale leven elkaar ontmoeten.

Ik zou zeggen: adem diep in, en adem diep uit, en keer naar binnen. Welkom thuis :).

Carpe diem en tot de volgende keer!

Advertentie

Auteur: priscillas.blog

Verhalen over het persoonlijke en onpersoonlijke leven, en zelfonderzoek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: